Konserter

"Midsommarvaka" är en rapsodi för orkester och innehåller flera musikslingor med tydliga referenser till svenska folkmelodier. Stycket har i sin helhet en ljus och positiv stämning vilket skiljer den från det mesta som Alfvén gjort tidigare, som var mer i en introvert fin-de-siècletradition. Det berättar om en logdans en midsommarkväll med ungdomar och äldre. Leder orkestern vid detta tillfälle gör Mikael Johansson. 

Digital Minikonsert här på hemsidan från 6 juni!

Inspelning i smågrupper, framförande som orkester

Det gäller att inte ge upp, trots att det varit ett år utan konserter. Orkestern vill nu visa att den finns och bara längtar efter att få berika Halmstads kulturliv med sprudlande klassisk musik. Den 6 juni kommer Halmstads Symfoniorkester här på hemsidan att framföra "Swedish Rhapsody", ett 2 1/2 minuter kort arrangemang av Hugo Alfvéns "Midsommarvaka". Eftersom orkestern inte får repetera i stor grupp har man organiserat arbetet i smågrupper, där man förberett tempot exakt, så att varje stämma spelas in för sig och klipps sedan ihop till ett gemensamt digitalt framförande. Det gäller att hitta lösningar! Nu förbereder sig orkestern för en god framtid:-) 

Premiärkonserterna 


25 januari 2020 ägde den fullsatta premiärkonserten rum, under inspirerande ledning av dirigent Katarina Andreasson och med introduktion av Tommie Haglund. Denna följdes dagen efter av en familjevänlig matinékonsert. 

Mycket nöjda musiker och en entusiastisk publik ser nu fram emot Halmstads Symfoniorkesters nästa produktion.

Tommie Haglund introducerar konserten inför uppskattande lyssnare